Sunday, June 18, 2017

1415 : Dan Bila ... Catatan Si Pengkencing Manis - Kisah Bisul & Pembedahan [Episod 4] #PPUM #2017

Dan bila.. ada lagi ke yg sudi baca? (Episod 4)
Episod ke empat mengambil tempat.
Dah bangun tidur rasa lapar.Tanya nurse pukul brp makanan sampai katanya pukul 12tgh hari. Dah tengah hari pun x sampai2. Perut dah berkeroncong lagu dangdut ni.
Tetiba nurse dtg nak cuci dan bersih. Ku tandah buntut untukmu. Apa pilihan yang ada. Di korek2nya. Di godeknya sesuka hati. Sakit kau. Nasib lah nurse ni berbudi bahasa orangnya. Dah lepas balut bagai duduk la nak rehat. Dekat 12.30tgh hari muncul pelawat pertama hari ni Ayahanda Hj Waharp dan ummie Azizah Binti Mohamed Azizahmohamed. Beberapa minit kemudian muncul pulak abang kesayangan hamba Fendi Shafendi dan isteri Kak Zana. Kesian si kakak, kak cik aniem kena jaga adik adli kat bawah sebab kanak - kanak tak leh masuk wad kan. Sembang - sembang dan bercerita itu ini. Ayahanda dgn ummi kena bergerak balik sebab ada tetamu nak dtg umah.
Kemudiannya muncul My Wife Nazuha Waharp . Alhamdulillah datang pun si jantung hati. Bersembang rancak la dgn abg & kakak ipar. Dalam dekat nak pukul satu baru makanan sampai. Kena mkn ubat kencing manis sebelum makan dulu. Lepas tetamu balik baru lah aku makan. Alhamdulilah berselera makan sebab ada orang kat sebelah.
Rancak kami bersembang macam tak jumpa setahun :p . Dah pukul 4petang lebih muncul anak buah Shazatul Azira Shafirol. Wakil abangku Shafirol Abu Bakar yang jauh nun di Sabah.
Macam topik yang di bualkan. Aku byk mendengar je. Byk lah kata - kata nasihat di sampaikan oleh penceramah parti bebas My Wife. Dah lama sikit aku pun mamai2, rasa mengantuk yang amat. Terlelap la kejap juga kot! Ala2 tidur2 ayam.
Lepas anak buah balik. Makanan pun sampai. Bubur? Aku pandang My Wife. Aku bukan peminatmu bubur. Semangkuk pulak. Glurp! My Wife yg order. So dialah yg makan. Aku rasa sikit shj. Jadi aku pow la, bekal nasi tomato dgn ayam masak merah dia. Mkn tak byk pun. Ada rasa lah lauk tue. Paling nikmat dapat minum air suam kegemaranku.
Lepas maghrib nak dekat nak pukul 8mlm juga la baru My Wife gerak turun tunggu adik dia ambik tidur di damansara damai. Terima kasih Nor Azri Bin Jalel dan angah Nadirah Waharp. Jasa kalian byk sekali pada kami sekeluarga.
Selamat tinggal seketika My Wife. Semoga urusan esok di permudahkan tanpa kehadiranku di sisi.
Ada yang sudi nak baca kisahku? Malam kedua di tinggal bini? Episod 5 la ye!

No comments:

Copyright to S.H.A.I.Z.H.A.R
Designed by UMIESUEstudio 2015